PROJEKTINJOHTO
Projektinjohtaja toimii hankkeen rakennuttajana ja edustaa taloyhtiötä kaikissa hankkeen vaiheissa.
Hän toimii yhteyshenkilönä
tilaajan ja hankkeen muiden osapuolten, kuten suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja muiden rakentamisen osapuolten välillä.
Projektinjohto kiinteistön korjausrakennushankkeessa tarkoittaa hankkeen kokonaisvaltaista hallintaa ja läpivientiä alusta loppuun. Projektinjohtaja toimii taloyhtiön edustajana ja varmistaa, että korjaustyöt sujuvat aikataulussa, budjetin mukaisesti ja sopimuksen mukaisesti. Hän huolehtii mm. suunnittelun koordinoinnista, urakoitsijoiden kilpailuttamisesta ja valinnasta sekä valvoo työn etenemistä ja turvallisuutta. Lisäksi projektinjohtaja pitää taloyhtiön hallituksen ja asukkaat ajan tasalla hankkeen etenemisestä ja hoitaa mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisut.
Projektinjohtajan tehtävät alkavat usein jo hankkeen alkuvaiheessa, jolloin hän auttaa taloyhtiötä määrittelemään hankkeen laajuuden, tavoitteet ja aikataulun. Tähän kuuluu esimerkiksi taloyhtiön tarpeiden kartoitus, suunnitelmien tarkastelu ja hankkeen budjetoinnin laatiminen.
Korjaushankkeen aikana projektinjohtaja vastaa hankkeen aikataulun seurannasta, budjetin hallinnasta sekä tarvittavien resurssien koordinoinnista. Hän pitää tiivistä yhteyttä asiakkaan ja urakoitsijoiden kanssa varmistaen, että kaikki osapuolet ovat ajan tasalla hankkeen etenemisestä. Lisäksi projektinjohtaja valvoo työn laatua ja turvallisuutta, jotta työt suoritetaan sovittujen standardien ja säädösten mukaisesti. Mahdollisissa ongelmatilanteissa hän ratkoo haasteet nopeasti ja varmistaa, että hanke etenee suunnitellusti. Lopuksi projektinjohtaja huolehtii hankkeen loppukatselmuksesta ja luovutuksesta asiakkaalle sovitussa aikataulussa ja laadussa.
Yhteenvetona projektinjohto taloyhtiön korjaushankkeessa tarjoaa taloyhtiölle ammattitaitoisen ja luotettavan tavan hallita hankkeita. Se vähentää taloyhtiön ja sen asukkaiden stressiä sekä varmistaa, että hanke saadaan toteutettua laadukkaasti, aikataulussa ja budjetin puitteissa.
Projektinjohtajan tehtävät
01
Hankkeen esivalmistelu ja suunnittelu
-
Tavoitteiden määrittäminen
-
Suunnittelijoiden kilpailutuksen järjestäminen
-
Suunnittelun ohjaus
02
Urakoitsijan kilpailutus ja valinta
-
Urakka-asiakirjojen laadinta
-
Urakka kilpailutuksen järjestäminen
-
Urakkatarjousten läpikäynti ja urakkatarjousvertailun laatiminen
-
Urakkaneuvotteluiden järjestäminen
-
Urakkasopimuksen laatiminen
03
Rakennustöiden koordinointi ja valvonta
-
Sopimuksen seuranta
-
Päätösten toteuttaminen
-
Viestintä hankkeen osapuolille
-
Työmaakokousten järjestäminen
-
Valvoo hankkeen etenemistä
-
Turvallisuuden valvonta
04
Hankkeen louvutus ja takuuaika
-
Vastaanottokokouksen ja taloudellisen loppuselvityksen järjestäminen
-
Varmistaa hankkeen dokumentoinin
-
Tarvittaessa projektinjohtaja osallistuu takuuajan valvontaan
Ota yhteyttä
Suomen Rakennuttajatoimisto SRT Oy
Upokaskuja 9 H
01450 Vantaa
Y-TUNNUS: 0861573-9
info@srtoy.fi
Hämeenlinnan toimisto/SRT Oy
Puusepänkatu 5
13110 Hämeenlinna